Roadtrippin'

We zijn hier nu 6 dagen en we hebben nog steeds geen Kiwi gezien. Wel genoeg schapen en koeien, maar geen Kiwi's helaas. Wel hebben we een heleboel andere mooie dingen gezien. Zaterdag hebben we namelijk onze enige echte Mush opgehaald. Dit kleine schattige campervannetje doet het tot nu toe prima. We moesten eerst even aan elkaar wennen, maar inmiddels weten we precies wat we aan elkaar hebben. Mush is een automaat en heeft het stuur aan de verkeerde kant. Overigens is alles hier andersom. Zo gaan sloten andersom open en dicht, draait het water andersom weg, staat Orion op de kop in de lucht en rijdt uiteraard het verkeer aan de andere kant. Dat laatste was wel even wennen, toen Thomas heel stoer als eerste plaatsnam achter het stuur. Maar eigenlijk viel het allemaal wel mee, je moet alleen goed opletten welke kant je opkijkt en rijdt.


Om het avontuur nog wat spanneder te maken, hebben we enkel een kaart en de borden op de weg om te navigeren. Niets geen TomTom, gewoon lekker oldskool kaartlezen. Zo zijn we de eerste dag vanaf Auckland naar het Noorden gereden. De bedoeling was om helemaal naar het bovenste puntje te rijden. De afstand leek overbrugbaar in een dag, maar op de kaart stonden de bergweggetjes wat minder duidelijk aangegeven. Dit zorgde er voor dat we midden in het Waipoua Forest belandden. In onze bijbel vonden we een mooie camping, midden in een tropisch bos aan een riviertje. Hoe idyllisch wil je het hebben, nou zo dus. Toen we aan kwamen rijden moesten we eerst geld in een envelop doen om vervolgens zelf een plekje tussen de bomen op te zoeken. Dit had echter wel als nadeel dat er onmeunig veel neefjes (voor de niet noordelingen; muggen) zich in onze Mush nestelden. Hierdoor waren we alweer erg vroeg wakker en heeft Thomas een lekkere ochtendduik (6.15 uur) in het ijskoude rivierwater genomen. De held.

Om half 9 zaten we al weer in de auto, dit keer wel op weg naar Cape Reinga. We konden kiezen voor de snelweg, maar omdat ons schema nu toch al in de war was besloten we de kronkelende weggetjes door de bossen en bergen te volgen. Ook hebben we nog een oversteek met een pondje gemaakt van Rawene naar Kohukohu. De natuur is hier echt zo adembenemend mooi. Het landschap verandert continu, achter elke bocht verschijnt een nieuw plaatje. De laatste 100km naar Cape Reinga was echter best wel saai, maar dat maakte niet meer uit toen we daar aankwamen. Wauw! Cape Reinga is het Noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland waar de Tasmanzee en de Grote Oceaan samenkomen. Het lijkt wel of je aan het eind van de wereld bent. Maar dan met heel veel andere mensen :(. En vooral heel veel Nederlanders :(.

Van het Noorden zijn we naar de Bay of Islands gereden. Uit de vele campings in de buurt kozen wij weer voor een klein schattig campinkje, met uitzicht op de Haruru Falls, een kleine hoefijzerwaterval. Zoiets als de niagrawaterfalls, maar dan kleiner. Hier zijn we 2 nachtjes gebleven om een beetje te genieten van al het moois en zodat we niet alleen maar in de auto hoeven te zitten. We hebben gekayakt richting de zee (dat was behoorlijk zwaar) en we zijn naar de 'geboorteplek' van Nieuw-Zeeland geweest in Waitangi. Hier werd het verdrag tussen de Engelsen en de Maori getekend, wat het begin was van de staat Nieuw-Zeeland.

Inmiddels zijn we in Coromandel Town, op het Coromandel schiereiland. Hier hebben we vanacht geslapen met uitzicht op zee. Ja, we zoeken de plekjes wel uit inderdaad. Het is een schattig dorpje dat doet denken aan een Amerikaans cowboystadje (zoiets als Sacramento). Sterker nog, we zitten nu in een heuse saloon ons verhaal te tikken. 

We gaan de komende dagen nog wat rondtrekken in de buurt want vrijdag moeten we ons campertje alweer inleveren in Auckland. Daarna willen we graag gaan WWOOFEN (werken tegen kost en inwoning op biologische boerderijen). We hebben al een boer benadert, nu is het wachten op antwoord. Als het meezit komen we dan terecht in Opotiki, in the Bay of Plenty.


Het is een beetje lastig om foto's online te zetten, maar we doen ons best. Hopelijk hebben we geen beveiligde computer als we gaan WWOOF'en. Dan volgen er gauw wat foto's. We vinden het btw wel heel leuk dat jullie zo meeleven! Tot snel!

Liefs Thomas en Laura

Reacties 9

louise 09-01-2013 09:53

Nou jongens het ziet er uit als een goed begin. lijkt me heeerlijk uitzicht op zee! haha jammer dat t lastig word met de fotoos. ben benieuwd naar t volgende verhaal

Opa Raukema 09-01-2013 11:39

Fijn dat het jullie naar de zin gaat. Ik kijk regeelmatig uit naar jullie verhaalen geeef het door aan de families.Maak er maar een mooie tijd van, groetjes van opa en fokje

Bouk 09-01-2013 19:56

Ha Thoma en Laura,
ontzettend leuk om jullie verhalen te lezen. Het reizen zonder tom-tom, nou ja toch nog een Thom aan boord toch, maakt het tenminste nog avontuurlijk! Ik dacht er in Nieuw Zeeland alleen maar kiwi's waren ;-).
Goed zeg dat jullie al zoveel mooie dingen hebben gezien in korte tijd. Geen last van de jet-lag of lost het schapenvlees dat op??
Nou geniet er nog lekker van en we kijken natuurlijk uit naar de eerste foto's.
Doei Bouk, ook namens oom Frans natuurlijk.

DJX 09-01-2013 21:44

Super om te lezen dat het allemaal zo super mooi is....dat jullie genieten....en dat moeten jullie ook zeker blijven doen...

enjoy!!!

liefs Daniel, Jannie en Xandra

Steef 10-01-2013 16:47

Wauw jongens, klinkt als een hele bijzondere start van jullie grote reis! Leuk om te lezen! Dikke kus

jan en stiny 10-01-2013 19:11

hoi
Jullie zoeken wel hele mooie overnachting plekjes uit
Vroeg uit de veren. 6.15 uur. Onze tijd of jullie tijd
Ben benieuwd naar jullie camper{TJE) en Much
Groetjes UUT EEL
J @ S

Lisa 11-01-2013 11:31

Heeey!

Wauw! Een echte Wicked-campervan zag ik net op fb Super vet! Die heb je ook in Oz mochten jullie daar nog een een campertje rond willen scheuren
Super leuke verhalen al! Heerlijk om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben! Geniet van elk moment!

Liefs

Henk Bos 11-01-2013 14:44

adres van Marrit gekregen. Eerste bericht ziet er goed uit. Heel veel plezier en geniet er met volle teugen van. Zo'n kans krijg je niet snel weer, dus pak hem. Goede reis en tot ziens. Henk en Hendrikje Bos, Oosterhesselen.

Did 13-01-2013 13:52

Hey Lau en Thomas!

Ik ben zoooo jaloers! Dit klinkt echt supervet allemaal! Ik had al wat fototjes voorbij zien komen op facebook En dat je dan aan de andere kant van de wereld toch nog tussen de Hollanders zit he Bereisd volkje! Ik ben benieuwd hoe dat WWOOFEN uitpakt, of dat een beetje leuk is! Dus benieuwd naar het volgende verhaal!!

Heeeeeeel veel plezier daar! Ik had graag met jullie meegegaan

Dikke kus, did

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer