Windy Wellington en Pittoresk Picton

Na een hele leuke week in Rotorua zijn we maandag vertrokken naar Wellington. Een acht uur lange busreis later, kwamen we aan in de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Een stad die veel groter aandoet dan hij werkelijk is. Het lijkt op de een of andere manier groter dan Auckland maar dat is het bij lange na niet. Het doet wel wat Europees aan en daar houden wij wel van. En wij houden ook van gratis. Dat kwam goed uit, want in Wellington zijn een heleboel gratis musea waar wij dan ook dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Het nationale museum 'Te Papa' is daar een goed voorbeeld van. Een enorm groot en modern gebouw is ingericht met alles wat je maar over Nieuw-Zeeland wilt weten. Een beetje in de stijl van het NEMO-museum, veel is interactief. Daar hebben we dan ook een paar uur gespendeerd.

Ze hebben in Wellington ook een cable car die je naar de Botanic Gardens brengt, die 610 meter hoger liggen. Laura moest meteen aan haar vader denken aangezien die gek is op alles dat maar een beetje op een trein lijkt. Het zit zelfs zo ingebakken in de Lenting-cultuur dat we niet zonder een ritje in de cable car Wellington konden verlaten. De eindbestemming mocht er dan ook wel zijn. Je had er een prachtig panorama van de stad. Die leverde dan ook ansichtkaartwaardige foto's op zoals jullie inmiddels hebben kunnen zien. Want jaja, het duurde even, maar eindelijk hebben een fatsoenlijke kaartlezer waarmee we de foto's kunnen uploaden.

In Wellington is ook de premiere van 'The Hobbit' geweest. Het Embassy theater is dan ook nog helemaal aangekleed in Hobbitstijl. Dit was voor ons de uitgelezen kans om de film ook maar eens te gaan bekijken. En dat was zeker de moeite waard want het was een prachtige bioscoop met heerlijke stoelen en adembenemde wc's. Niet vanwege de stank maar omdat ze zo ontzettend mooi waren. "Ik heb nog nooit op zo'n mooie wc gezeten", waren de eerste woorden van Thomas nadat hij had doorgetrokken. Oja, en de film was ook heel leuk! De dag daarna hebben we ook nog een klein inkijkje gekregen in de wereld van de special effects. In de Weta Cave doet het bedrijf Weta een boekje open over zijn filmmakersgeheim. Ze hebben onder andere gewerkt aan The Lord of the Rings, The Hobbit en Avatar. Erg leuk en interessant om te zien.

Inmiddels zitten we alweer in Picton dat is aan de overkant van de Cook Strait. Kortom we zijn op het Zuidereiland! Een boottocht van 3 uur en een paar zeebenen verder hebben we al prachtige uitzichten gezien over de Marlborough Sounds. Vandaag hebben we daar nog een schepje bovenop gedaan door een wandeltocht door de bergen te maken. Dit viel echter een beetje tegen. 4,5 uur later en compleet afgepeigerd kwamen in ons hostel tot de conclusie dat wij niet zijn gemaakt om te hiken. In ieder geval niet in deze conditie. Echter was het wel heel mooi en de jaloersmakende foto's zullen snel volgen. Het hostel waar we hier overnachten is overigens geweldig leuk. Het doet een beetje denken aan Villa Kakelbont alleen Pipi ontbreekt nog. Er is hier een GRATIS hottub en pooltafel. Ook zijn er pannen, borden, messen, vorken, kruiden en wat al niet meer. Het beste hostel tot dusver en dat terwijl we voor het eerst op een dorm slapen samen met een Canadese zeeman en een Israelische vrouw van 37. Best gezellig hoor! En geloof het of niet, hier naast is een Nederlandse bakkerij, heel apart.

Ondertussen hebben we ook een nieuw WWOOF-adres geregeld waar we vanaf woensdag terecht kunnen. In de Nelson regio, vlakbij het Abel Tasman National Park, gaan we Bernd en Ullrike helpen op hun boerderij in Motueka. Hopelijk wordt dat net zo leuk als bij Gerry en Sally!

Reacties 6

Lieke 25-01-2013 12:31

Heeey!

Ben even jullie verhalen allemaal aan het lezen, klinkt erg leuk!
En hard aan t werk op de boerderie Hartstikke goed! Ik voel straks een huisje op het platteland aankomen voor jullie!

Geniet ervan!!

Xx Lieke

Jan Lenting 25-01-2013 17:11

Mooi dat jullie aan mij denken als je een treintje ziet. Ik hoop dat je veel treintjes ziet hahaha. Dus als op het zuider-eiland. Ik had alleen nog maar de foto,s bekeken en daar op gereageerd en had jullie verhaal nog niet gezien. Nu dus wel. Geweldig allemaal. Ook al een nieuw adresje nou dan hoef ik me daar ook niet meer ongerust over te maken hé. Veel plezier verder. Geniet er van.
Groetjes
Pap/Peet

Opa Raukema 26-01-2013 11:04

Bedankt voor jullie leuke verhaal. Mijn kennis van Nw. Zeeland wordt nu wel erg vergroot. Heb verder veel plezier. groetjes van Fokje en opa

jan en stiny 26-01-2013 12:07

Hoi Klussers

Blijkt wel weer.
Wie drentn ben zunig.Als het maar Gratis is
Succes bij de volgende klus
Groet
J & S

Opa Raukema 27-01-2013 09:41

Ik wil ook namens Fokje THOMAS van harte feliciteren met zijn verjaardag en uiteraard ook voor Laura de beste wensen. Maak er maar een mooie dag van.

jan en stiny 27-01-2013 18:44

Ho

ik lees dat thomas jarig is
Ook van ons. Harteljk gefelciteerd
Groetjes
J & S

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer