To WWOOF or not to WWOOF

Onze vorige blog eindigden we met het goede nieuws dat we een nieuw WWOOF-adres hadden gevonden. Helaas kregen we de volgende dag een mailtje waarin Bernd en Ullrike afzegden omdat ze plotseling hadden bedacht om op vakantie te gaan. Dat was dus wel even een domper. Want wij hadden inmiddels onze trip al een gepland tot aan de dag dat we weer zouden gaan WWOOF'en. Maar goed, dit is uiteindelijk wel weer goed gekomen. Want we zijn gelijk op zoek gegaan naar nieuw plekje en dat is gelukt ook! Vanaf morgen zitten we 15 kilometer vanaf Nelson op de boerderij van Alana Alexander en haar ouders. Ze heeft paardjes en schaapjes en kipjes, dus dat wordt een gezellig beestenbende! 

We zijn nu alweer 4 dagen in Nelson, het zonnigste plaatsje van Nieuw-Zeeland, zo zegt men. En dat klopt, want het is hier fantastisch weer. Gisteren hebben we het prachtige Abel Tasman National Park bezocht, per kayak! Dat was wel even wat anders dan het stukej kayaken over de rivier wat we een paar weken geleden hebben gedaan. Op zee kayaken, daar komt wel wat meer bij kijken. We werden helemaal ingesnoerd in zeer charmante pakjes, maar dat was natuurlijk voor onze eigen veiligheid. De prachtige goudgele stranden maakten overigens ook veel goed. (Zie de foto's)

Het hostel waarin we nu verblijven is op z'n minst net zo sfeervol en gezellig als The Villa in Picton. Ook nu slapen we weer een op slaapzaal met 4 andere mensen. Dit was de eerste 2 nachten echter niet zo gezellig omdat er twee ontzettend saaie Duitse nerds bij ons op de kamer sliepen. Maar de jongeren die in het hostel werken zijn wel superleuk en gezellig om mee te praten. Dus 's avonds zitten we vaak met z'n allen buiten onze verschillende afkomsten met elkaar te vergelijken, erg leuk!

Overigens bedankt voor alle felicitaties aan Thomas! We hebben het goed gevierd met een uitgebreid ontbijt bij een Nederlandse bakker in Picton. Ze hadden zelfs appeltaart, mmmm..
We blijven waarschijnlijk ongeveer een week bij Alana op de boerderij om vervolgens verder richting het zuiden te gaan. We weten nog niet of we daar internet hebben dus ga er maar vanuit dat we een weekje off-line zijn.

Liefs Thomas en Laura

Reacties 1

j;lenting,0ma 31-01-2013 18:15

Ik wist het niet dat Thomas tijdens jullie vakantie jarig was, maar jullie hebben het op een Hollandse manier gevierd heb ik gelezen.
Dan feliciteer ik jou nog bij deze en maak er nog maar leuke en gezellige weken van, een beetje werken en veel genieten.
Groetjes Oma Lenting

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer