We zijn er!

Chinezen zijn echt raar. Met een vlucht van Amsterdam naar Shanghai kun je er natuurlijk niet omheen dat je Chinezen tegenkomt, maar zoveel. Wel 80% aan boord waren Chinezen. En die kunnen voordringen, zo he. Nu maakt ons dat niet zoveel uit want wij hebben immers 5 maanden de tijd. Maar het is wel irritant. Gelukkig viel het eerste deel van de reis wel erg mee. De ruim 9 uur gingen behoorlijk snel voorbij, mede door de leuke films aan boord die we zelf konden kiezen op onze prive-schermpjes. De ruimte viel wel behoorlijk tegen, we zaten ook precies in het midden met links een Finse meneer op weg naar Japan en rechts van ons een in China woonachtige Engels-Nederlandse-Australier die van plan is om met de fiets van China naar Engeland te gaan. Ja, dat Nederlandse blijft er altijd inzitten.. 

Eenmaal in Shanghai moesten we ons 8 uur zien te vermaken. Het ging behoorlijk snel want de rijen waren lang en de douane nogal serieus. Ook maakten we nog even een ommetje langs de bagageband om te checken of onze bagage wel echt in een keer naar Auckland zou gaan. Op dit moment waren we nogal blij met onze eigen scepsis want daar lagen onze tassen hoor. Dus wij de tassen van de band en opnieuw inchecken maar. In de rij voor de incheckbalie bleek de gemiddelde Nederlander niet zo slim te zijn geweest en moesten rennend op zoek naar hun bagage. Maar ook dit is allemaal goed gekomen bleek later. 

De vlucht met Air New Zealand begon als een waar feest toen bleek dat we een loveseat aan het raam hadden. Wat een beenruimte! Ons geluk kon niet op, totdat we bij de laatste 5 uur waren aanbeland. Pfff, dan is 22 uur vliegen wel heel lang hoor.. Maar we hebben het gered en keurig op tijd kwamen we aan op Auckland. En wat zijn Nieuw-Zeelanders leuk! Sowieso vergeleken bij die Chinezen die we al 30 uur om ons heen hadden. Geen gezeik met de medicijnen van Thomas bij de douane en ook het visum was zo geregeld. Dus konden we zo de airbus naar ons hostel pakken.

We hebben een hostel net buiten het centrum. Het is een enorm flatgebouw dat sowieso ontworpen door een geemigreerde communistische Rus. We hebben daar een prive-kamer in een appartement waar ook een Kiwi-moeder logeert met haar dochtertje omdat ze op zoek zijn naar een huis in Auckland. Het is hier wel enorm heuvelachtig en dat levert nogal zere kuiten op. Helemaal vandaag (4 januari 16.10 uur) omdat we de hele stad al zijn doorgelopen. Het is hier best mooi maar vooral vergelijkbaar met grote Amerikaanse steden. Hoog tijd dus om morgen onze Wicked Camper op te halen en het Noorden te gaan ontdekken!

Btw we hebben nu 1 NZ-telefoonnummer en die zit in Thomas' telefoon. Hierop kunnen jullie ons het beste bereiken. Wellicht kopen we later nog een nummer voor Laura maar dat moeten we even zien. Jullie kunnen ons allemaal bereiken op het volgende nummer: +64 2108338829. 

Foto's volgen later. Wij gaan nu eerst eens boodschappen doen bij de uberdure supermarkten hier, pfoeh. Super leuk trouwens dat jullie zo hebben meegeleefd tijdens de reis en bedankt voor alle berichtjes. Dat vinden wij leuk! Jullie horen snel weer van ons.

Liefs Thomas en Laura

Reacties 5

Rutger 04-01-2013 22:05

Heej jullie twee!
Goed om te horen dat alles soepel is verlopen! Veel plezier de komende tijd al rond trekkend met de camper. Hou ons op de hoogte met jullie reis verhalen.

Liefs rudie

Feike 04-01-2013 23:56

Heel veel plezier met de Camper de komende tijd!
Groetjes Feike

j;lenting,0ma 05-01-2013 12:40

Hoi vakantiegangers.Nu de overtocht is overwonnen,kan de echte tocht beginnen. Ik wens jullie een onvergetelijke reis. Liefs Oma.

jan en stiny 05-01-2013 12:46

hoi
Dus binnenkort geen chinese rjijsttafel
Veelsuces met de camer{ Laura, jij achter het stuur ??)
groet
J @ S

San & Tom 06-01-2013 12:52

Awesome Tho en Lau! Wist wel dat die reis killing zou zijn, en dan ook nog met die rijstkauwers... aaah heb het wel met jullie te doen!
Daarnaast ook jaloers dat jullie daar lekker aant camperen zijn in het mooiste en meest diverse stukje van onze planeet!
Heel veel plezier daar, geniet met volle teugen en maak es wat foto's voor ons!!!
Greetz S&T

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer